Kezdőlap Kapcsolatfelvétel +36.70.3178645 mobilon vagy írjon nekünk Oldaltérkép
Magyar
Italy
English
 
Navigáció: Talmácsi Racing: Bemutatkozik a magyar világbajnok, Talmácsi Gábor csapata
HÍREK
MULTIMÉDIA
HITEL-FINANSZIROZÁS
SHOP
NETWORK
EXTRA
NAPTÁR
November
H K Sz Cs P Sz V
      1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30    
Egyéb hírek
Nissan Juke-R - a fenevad Buda..
2012-06-04
Június 2-án, szombaton a pesti alsó rakparton tombolt a 485 lóerő.
A Hyundai bemutatta a harmadik..
2012-04-30
Immár kétféle tengelytávval gyártják, öt- és hétüléses változatban érkezik az eddigi legszebb Hyundai városi terepjáró.
Lamborghini Urus - 600 lóerős ..
2012-04-29
Igazi szuperatlétát mutatott be Pekingben Stephan Winkelmann, a Lamborghini elnöke.
Ingyenes terepvezetés lesz máj..
2012-04-24
Az előzetesen regisztrált jelentkezők a Ford Solymár off-road napján akár már sározhatnak is az új Ford Ranger-rel.

Összes rss hír

 
 

Magyarország és egyben Közép-Kelet-Európa egyedüli gyorsasági-motoros világbajnoka, a 2007-ben a 125 köbcentiméteres géposztályban világbajnok Talmácsi Gábor

saját csapatot alapított, amely a Talmácsi Motoros Iskolában megtett első lépésektől kezdve, a fizikális-mentális felkészítésen és a profi karrierépítésen és menedzselésen át, a világbajnoki szinten történő sikeres szereplésig, egy komplett motorsport csomagot kínál fiatal magyar tehetségek számára.

A csapat három versenyzővel indul útjának 2014-ben: Bódis Richárd (19) a Superbike világbajnokság Superstock 600-as kategóriájában fog teljes szezont futni, míg Somosi Alexander (13) a Superbike vb hivatalos utánpótlás-szériájaként futó European Junior Cup (EJC) utolsó négy versenyén áll majd rajthoz. Az EJC-ben 14 év az alsó korhatár, és Alexander júniusban tölti be ezt az életkort, ezzel elnyerve a jogot az utolsó négy futamon való indulásra abban a versenysorozatban, ahol Bódis Richárd tavaly teljes szezont futott, és két dobogós helyezést is szerzett. A harmadik versenyző maga a csapat megalapítója és vezetője, Talmácsi Gábor lesz, aki továbbra is elszántan dolgozik saját visszatérésén tavalyi súlyos sérülése után. 

Korábban több példát láthattunk már arra akár a MotoGP-ben, akár a Superbike-ban, hogy korábbi világbajnokok saját csapatot alapítottak. Idén a kilencszeres világbajnok Valentino Rossi például a Moto3-ban indít saját csapatot, de hogy egy Talmácsi Gábor sikereihez szorosabban köthető példát is említsünk, utalhatunk a korábbi négyszeres világbajnok Jorge Aspar Martinezre is, akinek a csapatában 2007-ben a magyar motoros világbajnok lett. Talmácsi álma és vágya, hogy egy nap az ő csapatának színeiben is világbajnoki címet nyerjen egy ifjú pilóta, ő azonban ezt nem egy külföldi versenyzővel kívánja megvalósítani, hanem mindenképp egy magyar tehetséggel.

Ehhez szolgáltat kiváló alapot a Talmácsi motoros iskola, amely évek óta foglalkozik az ifjú tehetségek felkutatásával, toborzásával és oktatásával, egyszóval: az utánpótlás-neveléssel. Bódis Richárd és Somosi Alexander – akikkel a mai napon útjára indul a Talmácsi Racing – az iskola sikeres munkájának élő bizonyítékaiként állnak előttünk, hiszen mindketten a Talmácsi motoros iskolában, Talmácsi Gábor és édesapja Talmácsi István irányításával és útmutatásával kezdtek el annak idején ismerkedni a motorozás fortélyaival. A bázist továbbra is a motoros iskola fogja jelenteni, míg a továbblépési lehetőséget és a sikeres nemzetközi szereplés lehetővé tételét a most létrejövő Talmácsi Racing biztosítja.

 

Talmácsi Gábor, csapatfőnök és pilóta

„Régi álmom válik most valóra saját csapatom elindításával. Pályafutásom során öt gyári csapat versenyzője lehettem, és ez idő alatt sok mindent láttam és tapasztaltam. Úgy érzem, most jött el az ideje annak, hogy mindazt a tapasztalatot, amit az eddigiekben felhalmoztam, a jövő generáció segítésére fordítsam. Ez nem jelenti a visszavonulásomat. A tavalyi szerencsétlen sérülésemet lezártam, nemrég túlestem az utolsó műtéten, és keményen dolgozok saját visszatérésemen, de ezt már saját csapatom, a Talmácsi Racing színeiben kívánom megtenni. Ami a fiatalokat illeti, Ricsit és Alexet is méltónak tartom arra – mind tehetségük, mind emberi tulajdonságaik folytán –, hogy csapatom első versenyzői legyenek. Régóta foglalkozom mindkettőjükkel, és tudom, hogy készen állnak a feladatra. Fontosnak tartom kiemelni, hogy a Talmácsi motoros iskolán keresztül mi magunk fogunk gondoskodni a saját utánpótlásunkról, ami garantálja a csapat hosszú távú életképességét. Itt szeretném kiemelni édesapám, Talmácsi István munkásságát, aki rengeteget segít a fiatal versenyzőink képzésében. Három év alatt Alexandert sikerült olyan jól megtanítania versenymotorozni, hogy mostanra megérett arra, hogy  a Superbike sorozat European Junior Cup versenyein induljon egy Honda CBR500-assal. Magyar versenyzőkkel szeretnénk egy sikeres magyar vb-csapatot felépíteni. Komplett, kész versenyzőket kívánunk kiképezni, akik nemcsak gyorsak, de a világbajnoki szerepléssel járó minden fizikális és mentális terhet el tudnak viselni. Ez egy hosszú, lépcsőzetes munka eredménye, és úgy hisszük, mi az összes lépcsőfokot ismerjük, ami a csúcsig vezet. Célunk, hogy ezt a tudást a jövő magyar tehetségeinek érdekében kamatoztassuk.”

 

Schummer Károly, csapatmenedzser

 „Versenycsapatot azért is létre lehet hozni, hogy valaki gazdasági hasznot termeljen, de a mi esetünkben nem erről van szó. A Talmácsi Racing számára nem a részvétel a cél, hanem a sikeres szereplés. Ezt és a lépcsőzetesség elvét szem előtt tartva választottunk kategóriát, amely jelen pillanatban a legjobban megfelel nekünk, illetve Ricsinek és Alexandernek is a további fejlődésük szempontjából. Hosszú távon gondolkodunk, és az én feladatom a gazdasági háttér és a stratégia biztosítása ehhez. Magánbefektetői háttérből futunk, de szponzorokkal is folytatnunk tárgyalásokat, amik jelenleg is folyamatban vannak. Afelől nincs kétség, hogy ezt a szezont gond nélkül be tudjuk fejezni úgy, ahogy elterveztük. Az idei költségvetés biztosított.”

Bódis Richárd, pilóta (19 éves, Superstock 600)

„Megtiszteltetés, hogy 2014-ben a Talmácsi Gábor nevét viselő csapat színeiben versenyezhetek. Gáborral régóta ismerjük egymást, és dolgozunk együtt. Az, hogy egy világbajnoktól tanulhatok, olyan, mintha Gábornak ilyen idős korában elmondta volna mondjuk Valentino Rossi vagy Mich Doohan, hogy mit hogyan csináljon. Szerencsésnek érzem magam, hogy nekem mindig van kitől kérdeznem, és mind a mentális-fizikális felkészülésemmel, mind a motorozásommal kapcsolatban ott van mellettem Gábor, aki mindig tud nekem segíteni. Az, hogy ő ennyire bízik bennem, nekem mindennél többet jelent, és mindent megteszek annak érdekében, hogy megháláljam ezt a bizalmat. Örülök ennek a lehetőségnek, mert szeretnék feljebb lépni a tavalyi sikeres EJC-s szereplésem után, és nagyobb motorokkal menni. Célom, hogy egy nap a MotoGP-ben versenyezzek. Ehhez a Superstock 600 egy nagyon jó lépcső, mivel a Moto2Bejelentett új, négyütemű kategóriája a MotoGP világbajnoki sorozatnak, amely 2010-től felváltja a MotoGP250 géposztályát. Ettől a kategóriától azt várják, hogy tekintélyes, de ugyanakkor gazdaságos kisérete legyen a MotoGP első osztályának. A Grand Prix új kategóriájának egyetlen motor- és gumiszállítója lesz. A tervek szerint a kipörgésgátlót és karbonfékeket nélkülöző géposztályban az FIM még a fordulatszámot is ellenőrizni fogja. Minden versenyző egy motort kaphat, maximum két erőforrással, mely minden rivális csapat számára megvásárolható lesz 20.000 euróért a versenyt követő egy órában. és a Supersport is 600 köbcentis kategória, így több továbblépési opció is kínálkozik. Nagyon várom ezt a kihívást, és készen állok rá. Nagyon komolyan vettem a téli felkészülést és jó formában érzem magam. Alig várom az első versenyt, amit már a Talmácsi Racing színeiben teljesíthetek.”

Somosi Alexander, pilóta (13 éves, European Junior Cup)

„Minden úgy indult, hogy Gábor édesapja, Talmácsi István egy nap bejött az iskolánkba, és beszélt arról a lehetőségről, hogy Hernádon, ahol lakunk és tanulok, van egy motoros iskola, ahová várják a jelentkezőket. Így kerültem kapcsolatba Talmácsi Gáborral. Azóta a példaképem segíti a felkészülésemet, ami miatt hihetetlenül szerencsésnek érzem magam. Megtiszteltetés, hogy egy világbajnok csapatának a színeiben versenyezhetek, és néhány éve álmodni sem mertem volna arról, hogy egy nap nemzetközi versenyen indulhatok majd. Alig várom a European Junior Cup első futamát, és köszönöm Ricsinek és Gábornak, hogy ilyen rengeteget segítenek nekem a felkészülésben, és hogy olyan motorral edzhetek, amivel versenyezni is fogok.” 


Nyomtatható változat Küldje el a cikket ismerősének Ugrás a lap tetejére

Sikeres szezonkezdet Csányi Ge..
2016-05-09

A H-MOTO Team pilótái tisztesen helytálltak a szezonnyitó futamaikon.

» Bővebben
Forma 1 - Jubileumi koncert
2015-07-14
A 30. Formula–1-es Magyar Nagydíjra készül a Hungaroring csapata,
» Bővebben
Formula 1 Magyar Nagydíj 2015
2015-07-13
Klasszikus.
» Bővebben
Red Bull Air Race ismét Budape..
2015-06-29

Az ingyenes eseményre több mint félmillió nézőt várnak július első hétvégéjén a Duna partra!

» Bővebben
A Nitro Circus meghódította Ma..
2015-06-20

Az elmúlt hétvégén Budapest látta vendégül az amerikai Nitro Circus idén Európában turnézó show-ját. Vasárnap est..

» Bővebben
VILÁGSZÁM – A NITRO CIRC..
2015-04-22
„A benzingőz ünnepe, a szupersztár Travis Pastrana, a világ legjobb freestyle motocross versenyzője, az őrült trükkökr..
» Bővebben
 
Fejhallgatók Sony MDR-RF810
Bruttó ár: 10 700 Ft
Főbb jellemzők - frekvencia átvitel:20-20000 Hz - érzékenység:104 dB - csatlakozó típusa:3.5 mm Jack - ellenállás:32 Ohm Hang paraméterekFrekvenciaátvitel 20Hz - 20.000HzTulajdonságokRádiófrekvenciás fejhallgatóigenAutomatikus be és kikapcsolási
» Bővebben
Vásárlás
Horror "Boa"
Bruttó ár: 5 990 Ft
" Valahol az Antarktisz mélyén létezik egy börtön, ahol a világ legveszélyesebb bűnözőit tartják fogva. A szigorú biztonsági intézkedéseknek és a kegyetlen sarkköri vidéknek köszönhetően a szökés innen teljesen lehetetlen. Rabok és őrök élik elsziget
» Bővebben
Vásárlás
Dráma "A későn kezdő / The ..
Bruttó ár: 6 200 Ft
" Évekkel ezelőtt Jim azt hitte, profi baseball játékos lehet. De egy vállsérülés derékba törte Jim sportkarrierjét. Jim tanár lett, és az iskola baseball csapatát készíti fel a bajnokságra. Középkorú, családos emberként úgy gondolja, ennél közelebb
» Bővebben
Vásárlás
Gembird 9cm hűtőventilátor házhoz go..
Bruttó ár: 960 Ft
» Bővebben
Vásárlás

További hírek

 
A keresés helye?
cikk videó shop
KIEMELT PARTNEREK
HÍRLEVÉL
HÍREK | MULTIMÉDIA | HITEL-FINANSZIROZÁS | SHOP | NETWORK | | EXTRA | KAPCSOLAT
 
 
 
 
| Ajánlás emailbe | Szerzői jogok
Copyright © 2007-2008. MOTORSOKK. All rights reserved.
 
0.14264798164368